Британският премиер Риши Сунак ще се срещне в събота в Рим с

...
Британският премиер Риши Сунак ще се срещне в събота в Рим с
Коментари Харесай

Сунак и Мелони ще обсъдят незаконната миграция

Британският премиер Риши Сунак ще се срещне в събота в Рим с италианската си колежка Джорджа Мелони, с цел да обсъдят общите старания за справяне с противозаконната миграция, съобщи представител на Сунак, представен от Ройтерс.

Канцеларията на Мелони през вчерашния ден съобщи, че Сунак ще участва на политическо събитие в Рим, проведено от нейната дясна партия. Сред другите политици, които ще участват, са албанският министър-председател Еди Рама и водачът на испанската последна десница Сантяго Абаскал.

Сунак се стреми да съживи проекта си за депортиране в Руанда на хора, търсещи леговище, които идват във Англия, откакто Върховният съд на Обединеното кралство съобщи, че той би бил в нарушаване на английските и интернационалните закони и съглашения за правата на индивида, отбелязва Ройтерс.

" Те са говорили и преди като водачи от Г-7 за предизвикването, пред което е изправена Европа във връзка с миграцията, изключително противозаконната миграция, тъй че това са значително споделени провокации, " добави представителят.

" Италия е една от редица европейски страни, които изследват партньорства, сходни на това, което имаме с Руанда ", уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР